Friday, 30 May 2014

Kaki Picit Diberi Peringatan Sopan




Antara perkara yang membuat peniaga sayur dan buah-buahan bengang adalah tabiat rakyat Malaysia yang suka memicit sebelum membeli.

Kadang-kadang tu kalau beli tak apalah, ini lepas lebam dan rosak sayur serta buah dipicit mereka berlalu pergi begitu sahaja dengan selamba.

Tidak hairanlah, peniaga buah di atas menulis kenyataan yang boleh membuatkan pelanggan tersentak dan mengubah niat hati mereka jika terfikir mahu memicit buah-buahan yang dijualnya.

Kalau anda sendiri membaca apa yang ditampal pada kertas tersebut, tentu fikir banyak kali kan? Apa pun sekurang-kurangnya ayat yang digunakan masih sopan walau berbaur lucu.





Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Ahmad Maslan: Babi Pun Tak Kena GST




Timbalan Menteri Kewangan II Datuk Ahmad Maslan berkata rakyat boleh makan tanpa perlu membayar cukai barangan dan perkhidmatan (GST).

Ahmad berkata demikian dalam satu sesi penerangan GST di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin yang dihadiri lebih 50 peserta.

Dalam program tersebut Ahmad menjelaskan kepada peserta program senarai barangan yang dikecualikan dari GST.


“Barang dapur tak ada GST. Bekalan elektrik 300 unit pertama tak kena GST

“Masak tak kena GST. Untuk bukan Islam, babi pun tak kena GST!” jelasnya.

Malah menurut Ahmad, hidup rakyat tidak akan terjejas sekalipun GST dilaksanakan.

“Pasar malam tak kena GST pasar Rabu, Khamis semua tak kena. Rakyat biasa tak kena GST. Bas, tanah, pengangkutan semua tak kena.

Jadi pakai baju merah berkumpul itu untuk apa?” soal Ahmad, dipercayai merujuk kepada Himpunan 1 Mei baru-baru ini.

Ahmad turut meyakinkan peserta program bahawa harga barangan tidak akan meningkat sekalipun GST dilaksanakan.

“Benda lain semua turun 6 peratus.Jadi apa benda nak risau sangat? Rakyat boleh makan tanpa dikenakan GST tapi nak hidup kenalah sebab nak beli baju,” ujarnya lagi.

Tambah Ahmad, Malaysia merupakan satu daripada tiga negara Asean yang masih belum melaksanakan cukai tersebut selain Brunei dan Myanmar.

Ahmad sebelum itu turut bertanya kepada peserta adakah negara yang melaksanakan GST runtuh ekonominya.





Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

4 Orang Cedera Parah Kerana Mahu Tinjau Dalam Kaabah





Polis Mekah menafikan khabar angin yang bertebaran di laman sosial yang mendakwa tiga jemaah terbunuh dalam insiden rempuhan yang berlaku di Masjidil Haram semalam.

Sebaliknya empat orang disahkan cedera dalam insiden berkenaan.

“Tiga daripada mereka kesemuanya perempuan kini dirawat di tempat kejadian manakala seorang lagi dihantar ke hospital untuk mendapatkan rawatan,” kata jurucakap polis Mekah iaitu Aati Al-Qurashi.

Lelaki yang dibawa ke hospital itu mengalami cedera parah pada bahagian kepala selepas terjatuh ketika keadaan sedang huru-hara.

Kejadian yang dirakamkan CCTV mencetus keadaan bertolak-tolak antara jemaah bermula apabila pintu Kaabah dibuka untuk menjalani upacara mencuci di bahagian dalam.

Jemaah yang teruja melihat pintu Kaabah dibuka kemudiannya berasak-asak mahu melihat bahagian dalam Kaabah hingga keadaan menjadi tidak terkawal buat seketika.







Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Rumah Saya Dibaling Dengan Botol Yang Berisi Air Kencing – Ustaz Kazim



Teluk Intan – Penceramah bebas, Mohammad Kazim Elias atau lebih dikenali sebagai Ustaz Kazim mengatakan beliau merasa terkilan dan menyesal kerana menolak tawaran Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Abdul Razak sebagai Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO suatu ketika dahulu.

Beliau yang ditemui ketika menyampaikan ceramah Israk Mikraj di kampung Batak Rabit malam tadi berkata, setelah difikirkan kembali, sekiranya perlawaan itu diterima, sedikit sebanyak akan dapat membantu usahanya berdakwah dan mengajar agama Islam di negara ini.

“Ketika perjumpaan empat mata bersama Datuk Seri Najib, saya telah diberikan tugas untuk memberikan fokus kepada beberapa perkara antaranya memupuk semangat dan jiwa Islam kepada anak-anak sekolah, remaja dan golongan belia serta memastikan siaran televisyen dipenuhi dengan rancangan berbetuk keagamaan.

Menurut beliau, sebaik sahaja berita mengenainya tersebar, pihaknya dan keluarga telah menerima pelbagai tekanan, kutukan, cacian dan makian sehingga menyebabkan beliau terpaksa menolak perlantikan tersebut.

“Ibu bapa saya dan mentua menelefon saya memaklumkan mereka telah dipulaukan oleh para penduduk kampung.

“Rumah saya juga pernah dibaling botol yang berisi air kencing dan pernah satu ketika seorang lelaki yang agak berumur datang dan mengugut ingin menyimbah muka saya dengan cuka getah sehinggakan saya terpaksa menelefon pihak berkuasa.

“Paling mengecewakan apabila anak-anak saya turut menerima tempias apabila membaca komen-komen yang mengeji dengan kata-kata kesat seperti ‘Ustaz Kazim Anjing dan Babi’ katanya lagi.

Namun menurutnya, antara sebab utama beliau menolak perlantikan tersebut kerana tidak mahu mereka yang melemparkan fitnah kepadanya mendapat dosa.

Yang menjadi persoalannya sehingga kini ialah, mengapakah ada dikalangan masyarakat yang sanggup melakukan perkara sedemikian rupa sedangkan ada dikalangan mereka yang mendakwa sebagai pejuang Islam?

Beliau turut menjelaskan semua ujian tersebut sangat kecil jika ingin dibandingkan dengan peranan dan sumbangan yang boleh dilakukan olehnya terhadap Islam dan anak-anak muda negara.

“Perdana Menteri mahu saya didik dan beri kesedaran Islam kepada anak-anak muda di sekolah bermula dari Perlis hinggalah ke Sabah” ujarnya lagi.






Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

FELIXIA YAP KAYA TAYANG RESIT BANK BAKI RM7 JUTA




Selepas bekas model Playboy Felixia Yap memberikan kata-kata pedas kepada beberapa pihak yang cuba mengaibkannya baru-baru ini, kali ini di laman Facebooknya beliau cuba memberi motivasi kepada orang ramai.

Felixia memaparkan gambarnya sedang memegang sekeping resit baki sebuah bank dengan baki akaunnya berjuta-juta.

“Siapalah yang kaya sampai tahap ni?.. Hmm.. tapi tak mengapa kalau akaun bank tak melimpah sebegini.

“Biar kaya iman, kaya budi bahasa, kaya pengetahuan dan kaya pahala.. daripada kaya dalam bank akaun, tapi miskin untuk dunia akhirat,” katanya menyindir pedas.

Resit bank berkenaan tertulis baki sebanyak RM7,000,987.35 yang memang melimpah ruah duitnya.

Dihujung status Facebooknya, rupa-rupanya slip bank berkenaan adalah resit yang direka untuk tujuan penggambaran bagi sebuah drama telemovie hari ini.

Felixia pada satu artikel dilaporkan di Mynewshub hanya menunggu sahaja saat beliau akan memeluk Islam dan mengucapkan dua kalimah syahadah.

Di laman Facebooknya atas nama Felixia Yap pun sudah berlumba-lumba lelaki yang pelbagai jenis nak berkenalan dan mahu menjadikan Felixia sebagai teman hidup.

Kita berharap Felixia yang cantik jelita ini akan segera memeluk Islam dan boleh menggunakan keayuan dan kebaikannya untuk menarik ramai lagi wanita untuk berhijab dan menjadi Muslimah yang baik.







Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Kerana Berasak Hendak Melihat Kaabah Dibersihkan, Jemaah Umrah Jatuh Ke Bawah.



Perkhabaran dukacita dari Haramain..

Innalillah wainnailaihirojiun

Kerana berasak hendak melihat Kaabah dibersihkan,  jemaah umrah jatuh ke bawah. Incident berlaku lebih kurang jam 11:30mlm waktu Malaysia. Mari Kita doakan kesihatan dan keselamatan semua jemaah terlibat.

Laahaulawala quwataillabila






Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Berita Gumbira: Mawar Fareeda Mengandung!




Pelakon terkenal, Fizo Omar telah mengemaskini sebuah status menerusi laman Instagram miliknya yang menunjukkan dirinya dan isteri iaitu Mawar Fareeda bakal menimang cahaya mata tidak lama lagi.


Kalau ikut logik akal, memang ramai yang akan berfikiran sebegitu lebih-lebih lagi selepas membaca caption yang ditulis sendiri oleh Fizo Omar.

Dalam masa beberapa saat sahaja, penuh ruangan komen dibanjiri dengan rasa syukur oleh peminat.

Lebih kelakar lagi bila rata-ratanya secara rambang mengatakan badan Mawar kelihatan lebih berisi kerana pembawakan budak.







Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Thursday, 29 May 2014

"Dia terlalu muda untuk bersama saya..." : Abby Abadi




Keretakan hubungan selebriti politik Abby Abadi bersama suaminya, Muhammad Noor Farhan, kini semakin nyata setelah pasangan tersebut hadir ke Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur bagi memfailkan penceraian.

Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 37, berkata, keretakan hubungan mereka berpunca daripada suaminya yang lebih muda dan tidak matang .

"Saya nampak dia terlalu muda untuk meletakkan dirinya bersama saya, saya rasa macam itu... Pada saya kalau dalam usia saya waktu berumur macam dia, banyak benda yang saya masih tidak faham. Saya nampak lelaki lagi lambat matang," katanya di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur hari ini.

Dalam masa sama Abby memberitahu bahawa Muhammad Noor Farhan merupakan seorang lelaki yang baik.

"Kalau nampak dia dah tak nak sangat, saya tidak mahu memaksa.... Sejujurnya dia lelaki yang sangat baik, namun dengan usia dan dengan siapa disekeliling dia, saya gagal untuk perbaiki keadaan dalam masa terdekat," ujar beliau yang berpakaian serba hitam.

Ketika prosiding berlangsung, mahkamah diberitahu sebanyak dua kali lafaz cerai dibuat oleh Muhammad Noor Farhan kepada Abby termasuk salah satunya tidak dimaklumkan kepada mahkamah.

Lantas yang demikian Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin terpaksa menangguhkan permohonan pengesahan lafaz cerai yang dibuat Abby kepada 11 Jun depan bagi membolehkan lafaz cerai kali pertama difailkan.

Abby dan Muhammad Noor Farhan bernikah pada 9 Julai 2013 iaitu sehari sebelum menjelang Ramadan di Selatan Thailand. Sebelum berkahwin dengan pemuda dari Kelantan itu, Abby pernah bernikah dengan pelakon Norman Hakim dan mereka dikurniakan tiga orang anak.





Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Memalukan! Felixia Yeap Tegur Sikap Orang Melayu Di Facebook





Bekas model Playboy yang dalam proses mengenali Islam,Felixia Yeap telah memuatnaik satu status menempelak sesetengah orang melayu yang gila se ks dan mencuba melakukan provokasi s ek sual terhadap dirinya.Menurut Felixia Yeap,beberapa pengguna Facebook yang berbangsa Melayu telah menyelongkar halaman Facebook rasminya untuk mencari gambar-gambarnya yang lalu ketika dia masih menjadi model Playboy.


Antara komen-komen yang dia dakwa ditulis oleh pengguna Islam berbangsa Melayu ialah ‘Nak Ra mas’ , ‘Nak Pa ncut Dalam’ , ‘Nak Ber om en’ , ‘Nak Ji lat’ dan ‘Nak Admin Masuk N eraka’.Sesungguhnya perkara ini sangat memalukan kita kerana ia ditulis oleh orang Melayu sendiri! .Apa nak jadi? Orang sedang cuba memahami dan mendalami Islam di hina sebegitu?






Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Sandar & Letak Kaki Pada Kaabah: Polis Terima Kecaman



MEKAH – Tindakan kurang ajar seorang anggota polis di Arab Saudi yang menyandarkan badan dan meletakkan sebelah kaki yang berkasut di atas dinding kaabah telah mencetuskan kecaman dan cemuhan ramai.

Ia merupakan perbuatan biadap yang tidak menghormati kesucian Kaabah.

Susulan itu, Gabenor Mekah, Putera Mishal Abdullah mengarahkan siasatan dijalankan berhubung insiden tersebut.

Beliau juga memaklumkan tiada tolak ansur terhadap tingkah laku berkenaan.

Selain siasatan, Putera Mishal juga mahu tindakan disiplin diambil ke atas anggota polis terbabit kerana gagal menjaga kesucian kaabah.

Dalam pada itu, media di Arab Saudi melaporkan orang ramai terkejut dengan imej tersebut dan kecaman serta hentaman diterima oleh anggota polis terbabit dalam media sosial.






Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Wednesday, 28 May 2014

Taktik Licik Penjual Goreng Pisang Terbongkar




Sungguh memeranjatkan apabila mengetahui taktik mencampurkan plastik dalam minyak masakan yang popular di Indonesia ini sudah mula menular di Malaysia.

Sebelum ini, kita dikejutkan dengan pengakuan seorang peniaga ayam goreng rangup dari Indonesia yang telah membuat pengakuan mencampurkan plastik atau paket minyak itu sendiri ke dalam minyak masakannya untuk menghasilkan ayam goreng rangup dan tahan lebih lama.

Namun, ketidakjujuran ini akan mengakibatkan pelanggan mengalami masalah kesihatan terutama kepada organ dalaman.

Berikut merupakan perkongsian oleh pengguna laman sosial.



Beli pisang goreng d gerai kueh donggongon. Tlampau rangup menimbulkan keraguan. Then, memang yg djangka pisang goreng dgoreng dengan minyak + straw. Sangat kurang ajar n x sivik punya penjual.

Cara mengetahui samada ayam goreng atau goreng pisang dicampur plastik:


1. Bawa bahan kajian anda balik ke rumah (ayam atau pisang dan sebagainya).
2. Ambil mancis dan bakar ayam atau pisang tersebut.
3. Sekiranya terhasil nyalaan, besar kemungkinan ayam atau pisang terbabit dicampur plastik.
4. Segera laporkan kepada pihak berwajib untuk tindakan lanjut.








Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Abby Dapat SMS Cerai



Kuala Lumpur: Spekulasi pergolakan rumah tangga Abby Abadi terungkai apabila pelakon itu mengesahkan perbicaraan kes cerai dengan Muhammad Noor Farhan Che Bakar akan berlangsung di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, dekat sini, kira-kira jam 9 pagi ini.

Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 37, yang dihubungi berkata, bagaimanapun dia tidak dapat mengulas lanjut dan berharap agar proses itu berjalan dengan lancar.

“Maafkan saya. Esok (hari ini) insya-Allah ya,” katanya secara ringkas menerusi mesej WhatsApp di sini, petang semalam.

Abby dan Farhan bernikah pada 9 Julai tahun lalu di selatan Thailand selepas dua minggu berkenalan.

Difahamkan, Abby sudah memfailkan perceraiannya di mahkamah sama pada minggu lalu.

Sumber turut mendakwa lafaz cerai antara mereka sudah berlaku menerusi mesej SMS, baru-baru ini dan perbicaraan pagi ini adalah bagi mengesahkan lafaz yang sudah disebut itu.

Terdahulu, konflik dalaman perkahwinan Abby dengan Farhan, 24, mula diperkatakan berikutan status Instagram miliknya pada 17 Mei lalu yang meminta agar peminat mendoakan keadaan rumah tangganya.

Menerusi laporan Harian Metro pada 23 Mei lalu, Abby tidak mahu mengulas lanjut ketika ditanya mengenai kesahihan masalah itu.

Katanya, dia tidak mempunyai apa-apa untuk dikongsikan sehingga tiba waktu yang sesuai untuk mendedahkan perkara itu.

Sebelum berkahwin dengan Farhan, Abby pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon Norman Hakim dan mereka dikurniakan tiga anak.







Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Lawak Melampau: Panggilan Hangit HOT FM & Cikgu Izzuddin





Pueh den tergolak dek panggilan hangit ni ha antara DJ Hot FM dengan Cikgu Izzuddin. Siapa Cikgu Izzuddin? Since rakaman panggilan hangit disiarkan menerusi Youtube. Meletop-letop nama Cikgu Izzuddin! Mengalahkan berita artis sensasi. Hihi.. 


video

Cikgu Izzuddin merupakan seorang bakal pengantin bakal melangsungkan perkahwinannya dalam masa terdekat ini. Sebelum ni, Cikgu Izzuddin pernah apply loan. So, DJ HOT FM pun buat panggilan hangit. Hangit! Memang hangit!!!

Time DJ HOT FM tu buat panggilan, Cikgu Izzuddin tengah drive. So, dalam keadan rushing dia pun tanya pasal apa telefon. Dia busy. DJ HOT FM explain tentang loan yang dia apply hari tu. Katanya, loan dia tak diluluskan. Apa lagi, Cikgu Izzuddin pun menggelabah la. Dah la loan tu nak digunakan untuk majlis perkahwinan dia.

Cikgu Izzuddin pun membebel. Katanya dia takde tanggungan lain, anak ke, rasa mustahil kenapa loan dia ditolak. Tak puas hati lagi, Cikgu Izzuddin dengan nada sayu kata kat DJ HOT FM, “You faham tak hati seorang pengantin?”. Dah la saat genting kan, loan pulak tak diluluskan. Kawan pun mengamuk la. Kelakar pun ada. Siap dengar dengan jelas dia tengah marah, nafas turun naik. Hadoi.. Tersenyum kambing aku dibuatnya.

DJ HOT FM tu memang pandai mainkan watak dia. Sempat suruh Cikgu Izzuddin tarik nafas, hembus nafas. Lagi menggelikan hati, Cikgu Izzuddin pun buat jugak. Dengar arahan! Hadoi. Lawak giler! Sampai dia cakap, “Saya selalu buat macam ni”.

Masih dalam mood marah, Cikgu Izzuddin kata dia nak bukak baju. Panas katanya. Bila dia panas, dia selalu bukak baju. Hadoi kelakar. DJ HOT FM dah tergelak-gelak. Last-last DJ HOT FM kata kat Cikgu Izzuddin…yang dia terkena panggilan hangit!!! What the fish! What the fish!! What the fish!!! Lawak eh..






Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

SERAM: Hantu Genting Highland Tumpang Berselfie!




Haaaa. seram ni. Tu dia ler gadis-gadis yang suke sangat selfie tak tentu hala. Kene macam ni baru ade akal. Ala yang suke sangat selfie-selfie ni saje nak wat comel je lebih. Kalau betul comel takpe la jugak. Sejuk sikit hati ni memandang. Hehehehe.

Balik pade gambar atas nun, gadis yang konon berselfie ni keje dekat Genting Theme Park. Baru lepas dapat gaji saje la nak posing jaket baru beli dekat cermin. Sekali hantu pun nak join jugak.

Cube tengok kedudukan gadis tu dengan cermin, sekali muka yang dalam cermin tak same lah pulak. Muka dalam cermin tu boleh pula tengok belah lain. Satu soalan yang cepumas, agak-agak kan ape la dalam hati hantu sampai buat muke menyampah macam tu..kikiki.....





Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Sayu: Gambar Budak Mati Dipukul Ibu Kandung




"Mak, adik tak buat dah, sakit".

Itu raungan terakhir Mohammad AKhil Mustaqim Rashidy, 6, ahad yang lalu.

Jiran yang hanya mahu dikenali sebagai Maria, 40-an berkata mangsa sekeluarga baru berpindah ke kawasan perumahan itu empat bulan yang lalu.

Bagaimanapun, sejak berpindah, Maria selalu mendengar anak-anak pasangan itu termasuk mangsa menangis akibat dipukul.

"Petang ahad lalu, saya mendengar suara mangsa meraung kesakitan lebih sejam akibat dipukul emaknya tanpa henti.

"Dia menangis dan meminta emaknya berhenti memukul, tetapi tidak dipedulikan oleh wanita itu." jelas Maria.

Mohammad Akhil disahkan meninggal dunia jam 6 petang kelmarin di Hospital Ampang kerana kecederaan parah di seluruh badan akibat dipukul dan melecur tahap satu dipercayai disimbah air panas.

Kaki kiri mangsa patah, seluruh badan lebam dan melecur. Ada kesan baru dan lama. Hasil pemeriksaan doktor, mangsa sudah didera sejak 6 bulan lalu.

Kanak-kanak malang itu dibawa ke Hospital Ampang oleh bapa tirinya jam 2 petang sebelum disahkan meninggal dunia selepas empat jam menjalani rawatan.

Bapa tiri mangsa yang berusia 35 tahun itu kemudiannya menghilangkan diri selepas menghantar anak tirinya itu ke hospital.

Jelas Maria lagi, pada malam kejadian, dia ada ternampak mangsa berjalan longlai dan kelihatan lemah.

"Pada Isnin, saya melihat datuk mangsa yang menghantar salah seorang cucunya pulang dari sekolah mengetuk pintu rumah mangsa, tetapi selepas lama mengetuk baru dibuka" katanya.

Ketika itu, dia mendengar ibu mangsa menangis memberitahu mahu ke hospital dan mereka mendukung mangsa yang kelihatan sudah tidak sedarkan diri keluar dari rumah berkenaan.

Malah, Maria mendakwa kakak kepada mangsa yang masih bersekolah rendah juga sering menjadi mangsa dera ibu bapanya.

Mayat mangsa dibawa ke Masjid Bandar Baru Ampang untuk disembahyang sebelum dibawa ke Tanah Perkuburan Islam Teratai Ampang selepas waktu Zuhur.

Sementara itu, bapa kandung mangsa, Rashidy Nordah, 37, dia berpisah dengan isterinya pada 2009 dan lima anak termasuk mangsa berada di bawah penjagaan bekas isterinya.

Dia mendakwa tidak dapat berjumpa dengan semua anaknya berusia 13,11, 9,6 & 5 tahun itu kerana isterinya berpindah.

Rashidy berkata, dia mendapat tahu mengenai kejadian malang ini melalui bekas isterinya yang menghubunginya pada jam 2.30 petang kelmarin.

"Saya terkejut menerima berita malang ini bagaimanapun redha dengan pemergian Akhil," katanya.

Bapa tiri dan ibu mangsa dera seorang kanak-kanak lelaki berusia enam tahun ditahan di rumah mereka di Ampang bagi membantu siasatan. Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.








Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Abby Abadi Fail Cerai




Pendakwah dan pelakon, Abby Abadi yang mendirikan bahtera perkahwinan beberapa bulan yang lepas nampaknya bakal roboh apabila pelakon itu akan memfailkan perceraiannya pada esok hari.

Pemilik nama Arbaiyah Abdul Manan itu akan memfailkan perceraian terhadap Muhammad Noor Farhan Che Bakar di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur kira-kira pukul 9 pagi.





Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Soo Wincci Akui Cabar Iqram Dinzly Hantar Mesej Berbaur Lucah



PETALING JAYA: Penyanyi Soo Wincci berasa bersalah apabila tindakannya mencabar pelakon Iqram Dinzly untuk menghantar mesej berbaur lucah melalui aplikasi Whatsapp kepada seorang kenalan lelaki mereka telah disalah tafsir.

Soo Wincci, 28, berkata, dia melakukan perkara tersebut kerana ingin bergurau memandangkan pelakon lelaki itu seringkali didakwa mengamalkan hubungan sejenis.

"Ini semua salah saya. Perkara ini terjadi disebabkan tindakan saya yang mencabar Iqram supaya bercakap seperti itu dengan seorang lagi kawan kami.

"Saya sengaja minta dia berbuat begitu kerana banyak gosip tentang dia berkaitan hubungan songsang atau 'gay', jadi saya anggap ia sebagai gurauan sahaja dan tidak sangka perkara ini boleh tersebar serta disalah tafsir," katanya ketika dihubungi melalui aplikasi whatsapp, di sini, Selasa.

Soo Wincci berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai gambar mesra dan mesej berbaur lucah milik seorang pelakon lelaki yang didakwa Iqram Dinzly didedahkan sebuah laman blog pada Isnin.

Malah laman blog itu turut mendedahkan mesej daripada aplikasi Whatsapp berunsur lucah itu kononnya adalah mesej perbualan antara Iqram dan seorang lelaki.

Dalam pada itu, Soo Wincci berkata, lelaki itu juga merupakan salah seorang peminatnya yang kini menetap di London.

"Lelaki tersebut peminat saya dan dia ingin jumpa kami dan bawa jalan-jalan di London memandangkan dia masih lagi belajar di sana.

"Bagaimanapun, saya tidak dapat pergi kerana sibuk dengan urusan kerja di Taiwan dan minta dia untuk membantu Iqram sepanjang berda di sana," katanya.

Dalam pada itu, Wincci turut berasa terkilan apabila pelakon lelaki tersebut tidak menceritakan perkara sebenar dan melibatkan dirinya dalam menyelesaikan isu tersebut.

Soo Wincci yang mengakui masih berkawan rapat dengan Iqram turut menganggap gurauan berkaitan isu hubungan sejenis merupakan perkara biasa.

"Saya marah apabila dia tidak ceritakan perkara sebenar kerana tidak mahu libatkan saya. Alasannya tidak mahu menganggu kerja saya di Taiwan.

"Tetapi saya sendiri rasa bersalah dan mahu menceritakan perkara sebenar disebalik salah faham ini, kami anggap isu ini hanya gurauan semata-mata," ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Soo Wincci kini menetap di Taiwan bagi menguruskan kerjaya nyanyian dan lakonannya di negara tersebut.








Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Al-Fatihah Sultan Perak, DYMM Sultan Azlan Shah Mangkat



Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Al-Marhum Sultan Yussuf Izzuddin Shah mangkat di Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur, tengah hari tadi. Almarhum yang juga Sultan Perak Darul Ridzuan yang ke-34 dan menjadi Yang di-Pertuan Agong yang kesembilan, menghembuskan nafas terakhir pada jam 1.30 tengah hari tadi.


sumber



Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Thursday, 22 May 2014

Tindakan Norman Hakim selepas tahu rumah tangga Abby Abadi goyah





PETALING JAYA: Pelakon Norman Hakim terkejut apabila mengetahui rumah tangga bekas isterinya iaitu Abby Abadi dengan Muhammad Noor Farhan Che Bakar yang baru dibina sedang bergolak.

Norman berkata, sebaik sahaja mendapat tahu masalah itu dia segera menghubungi Abby untuk bertanya khabar selain mendoakan agar kedua-dua pihak menemui jalan penyelesaian terhadap masalah yang timbul.

"Saya sangat terkejut apabila isteri saya, Memey memberitahu dia terbaca kapsyen foto di Instagram Abby seolah-olah perkahwinan Abby sedang berhadapan dengan masalah.

"Sebagai bekas suami dan ayah kepada anak-anak Abby, sudah pasti saya mengambil berat terhadap masalahnya. Saya terus menghubunginya dan bertanya 'awak ok?'

"Dan Abby pula balas; 'Ok! Saya ada Allah...' Apabila dia hantar mesej seperti itu, saya tidak bertanya banyak perkara kerana menghormati privasinya," kata Norman yang dihubungi mStar Online di sini pada Rabu.

Terdahulu pada Sabtu lalu Abby memuat naik status pada Instagram miliknya seolah-olah rumah tangga dia berhadapan dengan ujian selain memohon peminat mendoakan kebahagiaan dia dan suami.

Status tersebut membuatkan ramai yang mengandaikan hubungan Abby dan Muhammad Noor Farhan sedang bergolak.

Dalam pada itu, tambah Norman, dia juga meminta orang ramai untuk berdoa agar pasangan berkenaan dapat menyelesaikan masalah dengan sebaik mungkin.

"Diharap kita semua berdoa sahaja untuk kebahagiaan Abby dan Farhan. Saya pun tidak mahu masuk campur urusannya. Moga masalah yang timbul dapat diselesaikan dengan baik," ujarnya.

Abby atau nama sebenarnya  Arbaiyah Abdul Manan, 37, bernikah dengan Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 24, pemuda yang 12 tahun lebih muda daripadanya pada 9 Julai 2013 iaitu sehari sebelum menjelangnya Ramadan.

Sebelum itu Abby pernah berkahwin dengan  Norman Hakim dan mereka dikurniakan tiga orang anak.

Norman kini suami kepada pelakon Memey Suhaiza.









Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Suami Izreen Azminda nafi ceraikan isteri di lokasi penggambaran




Suami kepada pelakon jelita Izreen Azminda, Muhamad Riza Baharuddin menafikan telah melafazkan talak terhadap isteri di lokasi penggambaran pada 16 Mei lalu seperti didakwa sebuah akhbar tempatan.

Beliau yang dihubungi wartawan mstar memberitahu, tujuannya datang ke set penggambaran di Pulau Pinang ialah untuk menemukan anak mereka, Muhammad Adrian Umar, 11 bulan, kepada Izreen bagi melepaskan rindu selepas pasangan ini sudah tidak tinggal sebumbung sejak sebulan lalu.














Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Doktor Nasihat Fizo & Mawar Tidak Hidup Tertekan Jika Mahu Anak




KUALA LUMPUR: Doktor menasihati pelakon Fizo Omar dan isterinya iaitu Mawar Abdul Karim, 25,  agar tidak berada dalam keadaan tertekan sekiranya mereka berhasrat untuk mendapat anak selepas enam bulan berkahwin.

Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, 29, berkata, mereka juga tidak dibenarkan untuk kuat bekejra kerana perkara ternsuet anatra penyumbang sukarnya seseorang isteri itu hamil.

"Saya ada buat pemeriksaan kesihatan dan minta nasihat doktor bagaimana isteri saya boleh mempercepatkan kehamilan. Seperti tempoh perkahwinan kami yang baru enam bulan ini doktor  menasihatkan beberapa perkara terutama posisi ketika bersama perlu betul.

"Jika gagal juga barulah dia akan panggil kami berdua untuk langkah seterusnya. Insya-Allah bulan depan kalau tiada apa-apa lagi (hamil) kami akan ke hospital untuk buat pemeriksaan lanjut," katanya.

Fizo ditemui pada majlis pelancaran tajaan barangan kemas Reflesia dan promosi penerbangan Airfrance bersama selebriti ke Barcelona, Perancis, di Hotel Parkroyal, di sini pada Rabu.

Antara artis yang turut terlibat ialah Kamal Adli, Miera Liyana, Tasha Shilla dan Hairul Azreen.

Dalam pada itu, Fizo berkata, dia memang sudah bersedia dan berharap agar dikurniakan cahaya mata dalam tempoh terdekat ini.

Dia juga sudah berjaya meyakinkan isterinya untuk bersedia mempunyai cahaya mata biarpun pada awalnya Mawar merancang untuk fokus kepada perniagaan tudung Fareeda terlebih dahulu.

"Saya memang mahu anak. Kalau boleh kembar kerana saya ni sangat suka budak kecil. Saya sudah berjaya yakinkan Mawar untuk bersedia juga walaupun pada awalnya dia tidak mahu.

"Dia mungkin kurang suka budak kecil, namun melihat keinginan saya dia pun setuju untuk ada anak tetapi belum lagi rezeki kami," katanya.

Tambah Fizo, kesihatan dan kesibukan isterinya menjadi faktor penyumbang untuk sukar mengandung.

"Mawar ada masalah kesihatan apabila kitaran haid dia tidak teratur yang mungkin disebabkan terlalu sibuk selain mengalami tekanan kerja.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 10 November 2013.










Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Ceramah Ust Azhar Idrus di Litar Lumba N.Sembilan




Ceramah Ustaz Azhar Idrus yang pada awalnya dirancang diadakan di Surau Taman Pinggiran Senawang pada Isnin 26 Mei 2014 akan tetap diadakan di Taman Pinggiran Senawang pada hari dan waktu yang sama iaitu 7.30 malam Isnin 26 Mei 2014, cuma lokasinya di tempat yang lebih lapang dan selesa iaitu di Tapak Litar Lumba Taman Pinggiran Senawang.

Tapak Litar Lumba ini milik seorang taukeh Cina. Tempat ini dahulunya tempat meletak kontena-kontena.
Semoga ALLAH memberi petunjuk dan hidayah kepada taukeh Cina tersebut.

Kepada mereka yang ingin ke Taman Pinggiran Senawang sila ambil Jalan Seremban-Tampin. Jika keluar ikut Tol Senawang, pada simpang lampu isyarat yang kedua, ambil kanan menuju ke Tampin. Lebih kurang 2 ke 3 kilometer pada lampu isyarat kedua ambil simpang kanan ke Rantau/Sg Gadut/SDAR sebelum stesen komuter Sg Gadut.

Dari simpang ini sekitar 1 – 2 kilometer ada simpang masuk kiri ke Taman Pinggiran Senawang.

JOM PAKAT DATANG RAMAI-RAMAI







Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Skandal Datuk, bekas MP Melaka dengan isteri pegawai




KUALA LUMPUR – Seorang lelaki berasa sangat terhina apabila mendakwa dirinya dianiaya isteri yang belum pun setahun dikahwininya selepas wanita itu 'ditangkap' menjalin hubungan sulit dengan seorang bekas ahli politik.

Lebih menyakitkan hati, dakwa pengadu yang berusia 46 tahun dan merupakan seorang anggota polis itu, dia telah diusir oleh isterinya yang merupakan seorang ahli perniagaan sebaik perkara itu terbongkar pada 27 Januari lalu.



Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Tuesday, 13 May 2014

Kepelikkan Pada Hidung Nasha Aziz




Apa dah jadi dengan hidung mancung Nasha Aziz yang dulunya cantik dan menawan? Walaupun mewarisi hidung mancung dari ayahnya, namun daripada sekeping terkini gambar wajah Nasha yang diambil dari forum.cari.com.my, jelas bentuk hidungnya semakin pelik atau ada yang tidak kena.

Kalau mengikut komen-komen dari segelintir penggiat forum, ada yang mendakwa Nasha mungkin terlebih ambil dos ubat atau kesilapan doktor ketika melakukan pembedahan dulu. Apapun, den kurang pasti kesahihan dakwaan mereka ini.


sumber






Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

Adam Tun Tuah, Kekasih Baru Shilla Amzah?



Sejak hubungan cinta Shila Amzah dan Johan As'ari tidak kesampaian tahun lalu, nama Shila tidak pernah lagi dikaitkan bercinta dengan mana-mana lelaki secara terbuka selain Nazim Othman.

Bagaimanapun, ramai mengetahui penyanyi berusia 23 tahun itu pernah memberikan beberapa klu di laman Instagram bahawa dirinya sedang dilamun cinta dengan seseorang namun tidak pula memberitahu siapa lelaki yang berjaya menawan hatinya.

Baru-baru ini, sebuah artikel di laman forum.cari.com.my menimbulkan spekulasi tentang gosip percintaan Shila selepas beberapa keping gambar mesranya dengan seorang jejaka bernama Adam Tun Tuah telah dikongsikan.

Menariknya, kesemua gambar itu dimuatnaik oleh Adam Tun Tuah di laman Instagram peribadinya dengan caption-caption yang agak romantis dan berbaur pujian melambung terhadap Shila Amzah. Adakah aktres itu kini sudah menemui pengganti Sharnaaz Ahmad?












Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

The Karma of Najib Razak Coming After Him Now?



Bekas Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said ketika dihubungi Malaysiakini awal pagi ini mengesahkan beliau bersama ADUN Ajil Ghazali Taib mengisytihar keluar Umno dan menjadi ADUN Bebas.

Ahmad yang juga ADUN Kijal berkata beliau telah memohon kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak supaya menangguhkan pertukarannya selepas majlis perkahwinan anaknya pada 17 Mei ini.

"Saya sudah lama bekerja dengan Umno. Saya sudah beritahu PM bahawa anak saya kenduri saya kahwin pada 17 Mei dan tukar selesai selesai kenduri.

"PM kata itu soal peribadi. Jadi saya beritahu, kalau saya keluar (parti), jangan salahkan saya," katanya bagi menjawab soalan mengapa beliau bertindak keluar daripada Umno dan menjadi ADUN Bebas.

Ditanya mengapa mengheret soal perkahwinan anaknya sehingga berbuat demikian, Ahmad berkata:

"Saya ada prinsip. Anak saya nak kenduri, kalau boleh bagi kenduri selesai. Tapi jadi begini. Saya tidak ada masalah, saya boleh terima (pertukaran MB)," katanya.

Menurutnya lagi, Ahmad berkata beberapa ADUN lagi dijangka akan mengambil langkah yang sama sepertinya.

Bagaimanapun, beliau tidak menyebut jumlah dan siapa yang terlibat untuk berbuat demikian.

"Insya-Allah ada lagi," katanya ketika dihubungi Malaysiakini sebentar tadi







Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ