Friday, 30 May 2014

Rumah Saya Dibaling Dengan Botol Yang Berisi Air Kencing – Ustaz KazimTeluk Intan – Penceramah bebas, Mohammad Kazim Elias atau lebih dikenali sebagai Ustaz Kazim mengatakan beliau merasa terkilan dan menyesal kerana menolak tawaran Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Abdul Razak sebagai Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO suatu ketika dahulu.

Beliau yang ditemui ketika menyampaikan ceramah Israk Mikraj di kampung Batak Rabit malam tadi berkata, setelah difikirkan kembali, sekiranya perlawaan itu diterima, sedikit sebanyak akan dapat membantu usahanya berdakwah dan mengajar agama Islam di negara ini.

“Ketika perjumpaan empat mata bersama Datuk Seri Najib, saya telah diberikan tugas untuk memberikan fokus kepada beberapa perkara antaranya memupuk semangat dan jiwa Islam kepada anak-anak sekolah, remaja dan golongan belia serta memastikan siaran televisyen dipenuhi dengan rancangan berbetuk keagamaan.

Menurut beliau, sebaik sahaja berita mengenainya tersebar, pihaknya dan keluarga telah menerima pelbagai tekanan, kutukan, cacian dan makian sehingga menyebabkan beliau terpaksa menolak perlantikan tersebut.

“Ibu bapa saya dan mentua menelefon saya memaklumkan mereka telah dipulaukan oleh para penduduk kampung.

“Rumah saya juga pernah dibaling botol yang berisi air kencing dan pernah satu ketika seorang lelaki yang agak berumur datang dan mengugut ingin menyimbah muka saya dengan cuka getah sehinggakan saya terpaksa menelefon pihak berkuasa.

“Paling mengecewakan apabila anak-anak saya turut menerima tempias apabila membaca komen-komen yang mengeji dengan kata-kata kesat seperti ‘Ustaz Kazim Anjing dan Babi’ katanya lagi.

Namun menurutnya, antara sebab utama beliau menolak perlantikan tersebut kerana tidak mahu mereka yang melemparkan fitnah kepadanya mendapat dosa.

Yang menjadi persoalannya sehingga kini ialah, mengapakah ada dikalangan masyarakat yang sanggup melakukan perkara sedemikian rupa sedangkan ada dikalangan mereka yang mendakwa sebagai pejuang Islam?

Beliau turut menjelaskan semua ujian tersebut sangat kecil jika ingin dibandingkan dengan peranan dan sumbangan yang boleh dilakukan olehnya terhadap Islam dan anak-anak muda negara.

“Perdana Menteri mahu saya didik dan beri kesedaran Islam kepada anak-anak muda di sekolah bermula dari Perlis hinggalah ke Sabah” ujarnya lagi.


Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

2 comments:

SentiasaPanas said...

Malangnya golongan fanatik buta hati melihat kebaikan dan hikmah disebalik penyertaan Ustaz Kazim ke dalam UMNO. Jika DAP disanjung, kenapa tidak UMNO?

Saeful Zain said...

@SentiasaPanasBiasalah bila dendam menguasai diri, segala kebaikan dianggap keburukan. Mentaliti penyokong fanatik

Post a Comment