Friday, 30 May 2014

Kaki Picit Diberi Peringatan Sopan




Antara perkara yang membuat peniaga sayur dan buah-buahan bengang adalah tabiat rakyat Malaysia yang suka memicit sebelum membeli.

Kadang-kadang tu kalau beli tak apalah, ini lepas lebam dan rosak sayur serta buah dipicit mereka berlalu pergi begitu sahaja dengan selamba.

Tidak hairanlah, peniaga buah di atas menulis kenyataan yang boleh membuatkan pelanggan tersentak dan mengubah niat hati mereka jika terfikir mahu memicit buah-buahan yang dijualnya.

Kalau anda sendiri membaca apa yang ditampal pada kertas tersebut, tentu fikir banyak kali kan? Apa pun sekurang-kurangnya ayat yang digunakan masih sopan walau berbaur lucu.





Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

3 comments:

Azhafizah Md Nor said...

nampak kelakar tapi cukup berkesan kot :)

Saeful Zain said...

@Azhafizah Md NorHa3 kalo x buek mcm tu, x soda oghang do, dibuek laei

Lieya Von Jay said...

haha.. mcm ni pon ada jugak ye

Post a Comment