Thursday, 24 April 2014

Felixia Yeap Peluk Islam Ramadhan Ini~Assalamualikum wbt~Ermm Alhamdulillah akhirnya, den ponw tuggu-tnggu gak si model jelita ni memeluk islam, minat bona samo dio nih. Sebelum memeluk islam Felixia Yeap mendalami dahulu agama yang ingin die peluk. Eloklah tu, bukan apa bersedia terlebih dahulu orang kata..


KANGAR - Cahaya hidayah semakin menghampiri model jelita Felixia Yeap, 27, apabila mengesahkan bakal mengucap dua kalimah syahadah pada Ramadan ini, malah sudah tidak sabar untuk menunaikan ibadah puasa.


“Jika tiada halangan, Insya-Allah saya akan mengucap (kalimah) syahadah pada Ramadan ini bersempena dengan tarikh lahir saya pada Julai depan,” kata bekas model Playboy itu ketika ditemui Harian Metro, di sini.

Felixia atau nama sebenarnya Yeap Chin Yee berkata, dia bukan sengaja menangguhkan niat murni memeluk Islam, sebaliknya memerlukan lebih masa.

“Ada sebab kenapa saya belum memeluk Islam secara rasmi. Antara yang utama, saya masih perlukan masa. Buat masa ini, saya sedaya-upaya mencari masa untuk membaca buku agama.

“Jika ada kesempatan, saya juga menghadiri kelas dan ceramah agama supaya lebih faham mengenai Islam,” katanya yang ditemui selepas sesi fotografi baju kurung myjubah.com, di sini, baru-baru ini.


Lopeh ni laku la Felixia Yeap ni, ghamai yang nk masuk minang agak ehh. La ni ponw agak ehh LELAKI-LELAKI kek luar sana tengah tertunggu-tunggu agak ehh hua3.
Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

0 comments:

Post a Comment