Wednesday, 16 April 2014

Video Fitnah Amin Idris TV Al Hijrah


~Assalamualikum wbt~Sapa- sapa yang x konal ngan Amin Idris ni, beliau adolah personaliti tv Al Hijrah. Semua ini berpunca apabila beliau telah membuat panggilan video skype dengan seseorang individu tidak dikenali dari Filipina. 

Tujuan utama panggilan video tersebut adalah untuk berbincang mengenai program motivasi yang kononnya Amin Idris telah dijemput untuk memberikan ceramah ditempat berkenaan. 

Namun, rakaman video Skype Amin Idris telah dimanipulasikan oleh suspek untuk menjatuhkan maruah personaliti TV tersebut. 

Menerusi mesej yang berbaur ugutan oleh suspek, video fitnah Amin Idris minum arak dan bersosial dikelab malam akan disebarkan jika beliau gagal membuat sebarang bayaran. 

Modus operandi suspek dipercayai hanya bermotifkan wang dan cuba untuk mengugut mangsa sebelum video disebarkan dilaman sosial jika gagal menunaikan permintaan mereka.

Kenyataan Amin Idris


Apo yang den nak koba jangan di layan sumo ni, orang sekarang nak duit macam-macam dibuek eh.

Macam den dulu di telefon, den maki balik orang tu hiks3 tibo-tibo yo koba den monang tu la ni la. X kurang seseorang dari luar negara yg nk chat. 

Apo kito kono buek? Buek x layan yo!!

Kalau suka LIKE,Follow sahaja, Jangan lupa Comment. TQ

0 comments:

Post a Comment